Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel sporttrainingen verplaatst door strengere corona-regels

Door de nieuwe corona-regels zijn veel sporttrainingen verplaatst naar eerder op de dag. Voor veel kinderen is dat niet fijn, maar het kan niet anders. Na 17.00 uur moeten alle sportclubs dicht zijn.

Bij voetbalclub VRC Veenendaal proberen ze zoveel mogelijk trainingen door te laten gaan. De voetbaltraining van de jongens onder 12 is normaal gesproken om kwart voor 6, maar begint nu al om kwart over 3. Veel jongens moeten daarom flink haasten uit school.

Ik ben half drie uit, dus dan is het vrij snel dat ik meteen moet omkleden.

Cas

Ook kunnen niet alle trainers er zo vroeg zijn. En iedereen twee keer per week laten trainen is bijna niet te doen. De club heeft te weinig velden om dat te regelen.

Voordelen

Toch heeft de vroeger tijd ook voordelen. Het is nog licht buiten en dat maakt trainen makkelijker. En daarna kun je nog de hele avond chillen.

Normaal moet ik dan eten en dan gelijk douchen en slapen. Dit keer kan ik gewoon rustig aan doen.

Cas

Vorige week gingen nieuwe corona-regels in. Volgens die regels moet bijna alles na 17.00 uur dicht zijn. Dus ook sportclubs.

Bekijk ook