Nieuwswekker: Chocoladeletters uitdelen + Skigebieden gaan open

Goedemorgen! Heb je lekker geslapen? Je weekend begint goed met onze nieuwswekker. We beginnen natuurlijk met het weer.

Het weer

Het is een grijze dag met af en toe een regenbui. Het wordt 4 tot 7 graden.

Het weer van zaterdag 4 december

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

- De handbalvrouwen hebben op het WK een dikke overwinning geboekt op Puerto Rico. Het werd 55-15. Nog niet eerder won Oranje een wedstrijd met zo'n groot verschil. Onze vrienden van NOS Sport maakten een samenvatting van de wedstrijd:

Handbalsters beginnen WK met historische zege op laagvlieger Puerto Rico

- Het is een superspannend Formule 1-weekend. Max Verstappen kan dit weekend wereldkampioen worden. Hij staat er tot nu toe goed voor, maar zijn grote concurrent Lewis Hamilton deed het gisteravond beter in de trainingen.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Milan van 12 uit Putten heeft deze dagen maar één doel: ouderen opvrolijken met een klein cadeautje. Hij zamelde geld in voor 250 chocoladeletters die hij uitdeelt aan ouderen in een verzorgingshuis. Vanavond zie je meer over zijn lieve actie in onze uitzending.

- In Frankrijk gaan de eerste wintersportgebieden open. Het is nog wel even afwachten hoe wintersport er dit jaar uit gaat zien. In ieder geval moeten skiërs en snowboarders bij de liften een QR-code laten zien. Iedereen van 11 jaar en ouder moet binnen een mondkapje op. Ook als je in de rij staat voor de skilift.

- Vanmiddag komt een nieuwe aflevering van onze serie Uitgezocht online. Dit keer gaat het over kleding! Je denkt er waarschijnlijk niet bij na, maar veel kleding wordt niet eerlijk gemaakt. Er zit dus een luchtje aan je kleding. Benjamin zocht uit hoe dat komt en wat er tegen gedaan kan worden.

En dan nog even dit:

Moet jij dit weekend nog een surprise knutselen? In deze video komen er een paar langs. Wat dacht je bijvoorbeeld van een huisje van snoep of een gigantische donut?

Ook in deze klas zijn sinterklaas-surprises uitgedeeld