Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ouders van jongen die schoot op school nu ook gearresteerd

De ouders van de jongen die om zich heen schoot op een school in de Verenigde Staten zijn aangehouden. De ouders worden er van verdacht dus ook schuld te hebben aan de schietpartij. Want als de ouders van de jongen beter op hem hadden gelet, dan was de schietpartij misschien niet gebeurd. Dat denken experts die de zaak onderzoeken.

De ouders moesten eigenlijk gisteren al bij een rechter komen om vragen te beantwoorden. Maar ze kwamen niet, en waren ook niet meer thuis. Agenten gingen naar hen op zoek. Ze zijn nu gevonden en gearresteerd.

Wat is er gebeurd?

Het gebeurde dinsdag op een middelbare school in de staat Michigan. Een jongen van 15 kwam met een wapen naar school en schoot om zich heen. Hij heeft zeker tien leerlingen en een leraar neergeschoten. Vier leerlingen overleefden het niet.

Na afloop werd de jongen snel opgepakt door de politie. Hij moet binnenkort voor de rechter komen.

Het lijkt erop dat de ouders het wapen als cadeau aan hun zoon hebben gegeven. Op social media zijn foto's van de jongen te zien waarop hij oefent met schieten.

De moeder van de jongen postte er zelf ook foto's van op social media. En ze schreef erbij dat ze samen 'zijn nieuwe kerstcadeau gingen testen'. Het is in de staat Michigan verboden voor mensen van onder de 21 jaar om een wapen te hebben.

Bekijk ook