Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Milan (12) brengt chocoladeletters naar ouderen

Hij ziet er misschien niet uit als een hulpsint, maar eigenlijk is hij het wel. De 12-jarige Milan uit Putten brengt namelijk 250 chocoladeletters naar ouderen in zijn dorp.

Vrijwilligerswerk

Milan was vrijwilliger in het verzorgingshuis in Putten. Door de corona-crisis moest hij hiermee stoppen. En omdat hij dat jammer vindt, bedacht Milan allemaal acties. Zo bracht hij al een keer bloemen langs en nu dus chocoladeletters.

Ik vind het altijd leuk om mensen blij te zien en als ik mensen kan helpen dan doe ik dat.

Milan

Milan loopt niet zomaar het verzorgingshuis binnen. Hij heeft een mondkapje op en probeert alles zo veilig mogelijk te doen. Met zijn grijpstok pakt hij de chocoladeletters uit zijn zak en geeft ze aan de ouderen. Zo kan hij anderhalve meter afstand houden.

Bingo

Milan heeft de chocoladeletters niet zelf betaald. Hij zamelde geld in via zijn Facebook-pagina. Maar dit keer hoefde hij dat geld niet uit te geven: de supermarkt bij hem in de buurt heeft de letters geschonken. Hierdoor heeft Milan geld over voor zijn volgende project: een kerstbingo.