Nieuwswekker: Zelftesten naar basisscholen + Stem op jouw nieuws

Goedemorgen! Hopelijk ben je bijgekomen van een mooi Sinterklaasfeest. Je kunt de week beginnen met een verse Nieuwswekker. Van het weer moet je het niet hebben. De dag begint nog droog, maar in de loop van de dag valt er weer regen.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

- Het slot van het Formule 1-seizoen is nog spannender geworden. Met nog één race te gaan hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton precies evenveel punten. Zondagavond finishte Max als tweede in Saudi-Arabië en ging Hamilton er met de winst vandoor.

- De politie in Maastricht is uitgerukt voor... chocola! Agenten kregen een melding over een wapen, maar het bleek een chocoladepistool te zijn.

Het 'wapen' in Maastricht

Dit is vandaag in het nieuws:

- Vanaf vandaag krijgen alle basisscholen een eerste lading zelftesten toegestuurd. Ze zijn voor kinderen van groep 6, 7 en 8. Die kunnen daarmee twee keer per week een corona-zelftest doen. Wij kijken vandaag mee op een school in Utrecht.

- Aan het einde van het jaar is er weer een NOS Jeugdjournaal Jaaroverzicht en vanaf nu kun je stemmen welk nieuws daarin echt niet mag ontbreken. De komende dagen komen er polls over het dieren-nieuws, celebrity-nieuws en sport-nieuws.

Vanaf vandaag kun je stemmen op het belangrijkste nieuws van 2021:

Wat vond jij het belangrijkste nieuws van 2021?

11.632 stemmen

Deze stelling is gesloten

7% 859 stemmen

4% 489 stemmen

9% 1.148 stemmen

5% 693 stemmen

42% 4.984 stemmen

5% 687 stemmen

13% 1.526 stemmen

3% 423 stemmen

7% 823 stemmen

En dan nog even dit:

Sinterklaas is bij veel gezinnen net iets anders gevierd dan normaal. Zo waren opa en oma er soms alleen online bij:

Sinterklaas in corona-tijd