Hamilton wint race in Saudi-Arabië en staat nu gelijk met Verstappen

De Britse coureur Lewis Hamilton heeft de Formule 1-race in Saudi-Arabië gewonnen. Daardoor heeft hij in het klassement precies evenveel punten als Max Verstappen. Die finishte gisteravond als tweede.

Rode vlag

Het was een spannende race, waarin veel gebeurde. De wedstrijd werd zelfs twee keer stilgelegd vanwege crashes. Toen de race daarna weer van start ging, pakte Verstappen de leiding.

Hamilton reed lange tijd achter Verstappen. Toen hij hem wilde inhalen, kwamen beide auto's buiten de baan.

Omdat Max Verstappen daarvoor straf kon krijgen, moest hij Hamilton voor laten gaan. Verstappen ging langzamer rijden en toen knalde Hamilton tegen hem op.

Straf

Aan het eind van de dag kreeg Verstappen tien seconden straf omdat hij te snel remde. Ook kreeg hij vijf seconden straf voor de eerdere actie, waarbij hij van de baan ging.

Zoals het nu gaat, bestaat deze sport meer uit het uitdelen van straffen dan racen. Er gebeurde van alles, met dingen waar ik het niet helemaal eens ben.
Max Verstappen

Ondanks de tijdstraffen eindigde Max Verstappen als tweede. Daardoor staan Verstappen en Hamilton gelijk in het klassement voor het wereldkampioenschap.

Het slot van het Formule 1-seizoen is dus nog spannender geworden. Volgende week zondag is de laatste race. Dan starten de coureurs om 14.00 uur in Abu Dhabi.

Denk jij dat Max Verstappen wereldkampioen wordt?

10.504 stemmen

Deze stelling is gesloten

72% 7.661 stemmen

27% 2.843 stemmen