Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Amalia beantwoordt vragen van Annabelle en andere journalisten

Amalia is 18 jaar geworden en daardoor is haar leven behoorlijk veranderd. Zo wordt ze nu automatisch koningin als haar vader, koning Willem-Alexander, plotseling overlijdt. Ook mag de kroonprinses vanaf nu meedoen aan de Raad van State. Dat is een groep mensen die de regering advies geeft over wetten.

Vandaag ging ze voor het eerst naar die Raad van State. Daar hield ze een toespraak en beantwoordde ze vragen van journalisten. Ook over dat ze nu koningin kan worden.

Het is een nieuwe fase en die ziet er net iets anders uit dan die van mijn leeftijdsgenoten. Maar dat wisten we al 18 jaar. Ik hoop dat het nog een tijdje duurt voordat ik koningin word, toch papa?

Amalia

Annabelle vroeg aan de kroonprinses wat een goede koningin is en hoe je dat kan leren. Dat vond ze een moeilijke vraag.

Er is geen school voor koningin worden. Je kunt het niet leren zoals een advocaat, docent of een bakker. Ik ga kijken naar het verleden en probeer met mijn tijd mee te gaan. Ik hoop op een dag misschien een goede koningin te worden.

Amalia

In de video zie je het hele interview met Amalia

Bekijk ook