Nieuwswekker: Stress door corona + 140.000 kerstlichtjes

Goedemorgen! Het laatste nieuws lees je weer in de Nieuwswekker. Net als het weer en dat is vandaag best oké. Op de meeste plekken hoef je geen regenjas aan, de zon schijnt af en toe en het wordt tussen de 4 en 7 graden.

Het weer van donderdag 9 december
NOS Jeugdjournaal

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

- Corona is het grootste probleem voor kinderen sinds de Tweede Wereldoorlog. Dat schrijft hulporganisatie Unicef in een nieuw rapport. Door corona leven bijvoorbeeld meer kinderen in armoede. Dat komt doordat hun ouders door lockdowns niet overal kunnen werken. Daardoor zijn er ook meer kinderen wereldwijd die honger hebben.

- André uit Almelo is dol op kerstversiering. Hij heeft zijn hele huis versierd met meer dan 140.000 lichtjes! Dat ziet er zo uit:

Het kersthuis in Almelo
RTV Oost

Al die lichtjes kosten een hoop stroom. Daarom heeft André ieder jaar een flinke energierekening. Toch vindt hij dat het helemaal waard. Hoe denk jij daarover?

1139
Het is leuk om geld uit te geven aan kerstversiering.
Eens53.4%
Oneens46.6%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Dit is vandaag in het nieuws:

- Vandaag wordt de rode lijst met bedreigde soorten bekendgemaakt. Dat is een lijst waar op staat met welke dieren en planten het goed of juist niet goed gaat.

- Er is stress op veel basisscholen over de coronamaatregelen en de vele besmettingen. We gaan langs bij een basisschool in Apeldoorn. Daar zitten meerdere klassen thuis vanwege besmette leerlingen of leraren.

- De hele week kun je stemmen op jouw nieuws van het jaar. Vandaag kun je stemmen op het social nieuws van 2021:

860
Wat vond jij het social nieuws van 2021?
Rick livestreamt z'n hele leven3.5%
Sporters offline tegen discriminatie6.3%
Khaby Lame 100 miljoen volgers op TikTok13.7%
Wie is Nency op TikTok?7%
Storing bij WhatsApp en Instagram7.8%
Squid Game is grote hype23.3%
Storing bij Roblox21.4%
YouTube verbergt dislikes10.7%
Iets anders...(laat in een reactie weten wat)6.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

En dan nog even dit:

Amalia gaf een zeldzaam interview en daar was ze best een beetje zenuwachtig voor. Annabelle mocht ook een vraag stellen aan de kroonprinses:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Fijne dag!