Nieuwswekker: Code oranje + Nog steeds geen nieuwe regering

Goedemorgen! Heb je lekker geslapen? Je weekend begint goed met onze Nieuwswekker. We beginnen natuurlijk met het weer.

Het weer

Op de meeste plekken blijft het droog en soms laat de zon zich zien. Het wordt ongeveer 7 graden.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

- In Gelderland is het code oranje. Dat betekent dat mensen moeten opletten voor gladheid. Op veel plekken is het erg koud en dat kan gevaarlijk zijn. In de noordelijke provincies is het ook koud, daar geldt code geel.

- Politici hebben tot laat gisteravond vergaderd over een nieuwe regering. Maar ze zijn er nog steeds niet helemaal uit. Het lijkt erop dat na maanden praten politici bijna een plan hebben. In deze video hoor je er meer over:

Nieuwe regering is weer een stapje dichterbij

Dit is vandaag in het nieuws:

- Bijna twee jaar lang hebben veel Nederlandse kinderen die in Singapore wonen hun opa en oma en andere familie in Nederland moeten missen. Door hele strenge corona-regels in Singapore mochten ze niet reizen. Maar nu mag dat wel weer. Vandaag komt een vliegtuig met veel Nederlandse kinderen uit Singapore aan op Schiphol. Dat zie je vanavond in het Jeugdjournaal.

- Het is een superspannend Formule 1-weekend. Max Verstappen kan dit weekend wereldkampioen worden. Hij heeft precies evenveel punten als zijn grote concurrent Lewis Hamilton. Vandaag weten we vanaf welke plek Verstappen morgen mag starten, tijdens de laatste race van het seizoen.

Max Verstappen

- De hele week kun je stemmen op jouw nieuws van het jaar. Vandaag kun je stemmen op wat jij het opmerkelijkste nieuws vond van 2021:

Wat vond jij het opmerkelijkste nieuws van 2021?

8.762 stemmen

Deze stelling is gesloten

13% 1.190 stemmen

9% 843 stemmen

19% 1.690 stemmen

7% 615 stemmen

4% 382 stemmen

13% 1.197 stemmen

4% 406 stemmen

6% 552 stemmen

12% 1.080 stemmen

9% 807 stemmen

En dan nog even dit:

Vegen, glijden en stelen: dat doe je allemaal bij curling. Die sport is nog niet echt bekend in Nederland. Daarom krijgen deze kinderen curling-les.

Kinderen krijgen curling-les: 'Het is wel moeilijk'