Nieuwswekker: Explosie op Sicilië + Wordt Max Verstappen wereldkampioen?

Goedemorgen op deze zondag 12 december! We hebben weer vers nieuws voor je klaar staan.

Het weer

Er is veel bewolking vandaag, met af en toe wat regen. Het wordt niet zo koud voor de tijd van het jaar, tussen de 10 en 12 graden.

Dit gebeurde terwijl je sliep:

- Op het Italiaanse eiland Sicilië is een gebouw ingestort na een explosie. Daarbij zijn volgens Italiaanse media twee doden gevallen. Zeven mensen worden nog vermist, reddingswerkers proberen hen zo snel mogelijk te vinden.

- Politici zijn niet blij met feestende jongeren. Elke week worden er zo'n duizenden huisfeestjes gegeven waar mensen in de nacht samen komen. Daarbij houden ze zich niet aan het corona-advies om met maximaal 4 mensen thuis bij elkaar te komen.

- De Nederlandse handbalsters hebben gisteravond op het WK een record gehaald: ze wonnen met 61-15 van Kazachstan. Dat is de grootste overwinning ooit voor het Nederlandse vrouwenteam.

Hieronder zie je hoe ze dat hebben gedaan:

Recordzege handbalsters op WK tegen Kazachstan: 61-15

Dit is vandaag in het nieuws:

- Ministers praten vanmiddag over de corona-regels. Ze gaan het ook hebben over of de kerstvakantie misschien eerder kan beginnen. Als die eerder begint zijn kinderen minder lang samen en kunnen ze het virus minder snel verspreiden. Als er meer over het plan bekend wordt, lees je het natuurlijk vanmiddag in onze app en op onze site.

- In Abu Dhabi wordt de finale van de Formule 1 gereden. Het is een spannende strijd tussen coureurs Max Verstappen en Lewis Hamilton. Allebei willen ze wereldkampioen worden. De race begint om 14.00 uur.

Max Verstappen start vanaf de beste plek:

Max Verstappen start laatste race vanaf de beste plek

En dan nog even dit:

In een museum in Amsterdam zijn eeuwenoude dierenmummies te zien. Onderzoekers hebben ze door een scanner gedaan om te ontdekken wat erin zit:

Eeuwenoude dierenmummies te zien in museum