Nieuwswekker: Haai aangespoeld + Stress over wintersport

Goedemorgen! Trek vandaag maar wat warme kleren uit de kast want het wordt weer een koude winterdag. Er is veel zon, maar de temperatuur komt nauwelijks boven het vriespunt.

Het weer van 22 december

Dit heb je misschien gemist:

- Mensen die dit weekend naar Oostenrijk op wintersport willen, zitten in de stress. De regering van dat land wil het misschien verplicht maken voor Nederlanders om 10 dagen in quarantaine te gaan. Als die regel doorgaat, kunnen veel mensen dus niet meer op vakantie. Of de regel er komt, wordt waarschijnlijk vandaag duidelijk.

- Mensen uit Schiermonnikoog hebben een bijzondere vondst gedaan. Ze vonden op het strand een ruwe haai van zo'n 1,50 meter! Het dier leefde niet meer toen hij gevonden werd, maar is nog bijna helemaal intact. De haai wordt door een museum opgehaald en tentoongesteld.

De ruwe haai die is aangespoeld

Dit is vandaag in het nieuws:

- Vandaag zie je Jayden in het Jeugdjournaal. Hij werd afgelopen weekend tweede op het WK karten in Bahrein. Een hele prestatie, maar voor Jayden nog lang niet genoeg. Hij wil in de autosport uiteindelijk net zo groot worden Max Verstappen.

- Het is alweer 7 jaar geleden dat vlucht MH17 neerstortte. Er zaten bijna 200 Nederlanders in het vliegtuig en die zijn allemaal om het leven gekomen bij de ramp. Het vliegtuig werd neergehaald door een raket. Vandaag horen de verdachten wat voor straf ze kunnen krijgen.

- Vanavond worden tijdens het Sportgala de prijzen voor de beste Nederlandse sporters uitgereikt. Eerder maakten we deze video over de kanshebbers:

Dit zijn de kanshebbers voor de sportprijzen

En dan nog even dit:

De korte broeken-actie van Pim en Rein is een groot succes. Met de actie is al meer dan 130.000 euro opgehaald voor Kika.

Toen Rein vorig jaar kanker kreeg, besloot klasgenootje Pim actie te voeren. En nu doen veel meer mensen mee aan de actie:

Korte broeken-actie van Pim en Rein is een succes

We zijn benieuwd of jij mee zou doen aan zo'n actie!

Zou jij in de winter een korte broek dragen voor een goed doel?

14.797 stemmen

Deze stelling is gesloten

71% 10.597 stemmen

28% 4.200 stemmen