Nieuwswekker: Sportprijzen + Nieuws over corona

Ook vandaag kun je weer rustig wakker worden met het laatste nieuws van het Jeugdjournaal in de Nieuwswekker. En natuurlijk met het weer.

Het weer

Het wordt een dag met veel bewolking en vanaf de middag kan in het noorden soms wat lichte regen vallen. Het wordt wel weer wat warmer dan de afgelopen dagen.

Dit heb je misschien gemist:

- De beste sporters van het jaar zijn bekend. Onder andere Sifan Hassan en Max Verstappen kregen prijzen tijdens het Sportgala. De baanwielrenners zijn de sportploeg van het jaar en hun coach krijgt de titel coach van het jaar. De Paralympische sporter van het jaar is handbiker en triatleet Jetze Plat.

Blijdschap bij Jetze Plat

- Het lijkt erop dat mensen die besmet zijn met de omikron-variant van corona, minder snel in het ziekenhuis belanden. Dat blijkt uit Brits onderzoek. Omikron is wel een stuk besmettelijker dan andere corona-varianten. Daardoor is het nog niet duidelijk of het minder druk wordt in ziekenhuizen.

- De Eredivisie heeft een nieuwe koploper. Ajax won gisteravond met 5-0 van Fortuna Sittard, en staat daardoor weer bovenaan. De nummer 2, PSV, moet vanavond tegen Go Ahead Eagles. Als PSV wint, staan zij weer bovenaan en gaan zij als koploper het nieuwe jaar in.

- Op de Veluwe bij Elspeet is een wolf doodgereden. Het is een mannetje, zeggen deskundigen. De Universiteit Utrecht gaat het dier onderzoeken.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Vandaag zie je een reportage van Razmik in het Jeugdjournaal. Hij is een van de winnaars van de Jeugdjournaal Wedstrijd en hij gaat langs bij de minister van Onderwijs.

- Via onze site en app konden jullie het belangrijkste nieuws van het jaar kiezen. Meer dan 10.000 kinderen hebben dat gedaan en dit is het resultaat:

Dit vinden jullie het belangrijkste nieuws van 2021

En dan nog even dit:

Jayden van 13 kart al bijna zijn hele leven en hij is er goed in. Dit weekend pakte hij de tweede plek op het wereldkampioenschap karten in zijn categorie. Verslaggever Noortje ging bij hem langs:

Talent Jayden werd tweede op het WK karten