Max Verstappen en Sifan Hassan beste sporters van het jaar

Max Verstappen en Sifan Hassan beste sporters van het jaar

Atlete Sifan Hassan en Formule 1-coureur Max Verstappen zijn uitgeroepen tot de Beste Sportvrouw en Beste Sportman van het Jaar. Die prijzen werden gisteravond uitgereikt tijdens het Sportgala.

Ik ben echt hartstikke, hartstikke blij met deze prijs.
Sifan Hassan

De baanwielrenners zijn de Sportploeg van het Jaar. Olympisch kampioenen Roy van den Berg, Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli kregen als sportploeg de meeste stemmen. Hun coach, Hugo Haak, viel ook in de prijzen. Hij won de titel Coach van het Jaar.

Blijdschap bij Roy van den Berg
Hugo Haak in Haarlem op het Sportgala

Wielrenner en triatleet Jetze Plat kreeg voor de derde keer de prijs voor beste Paralympische Sporter. Tijdens de Paralympische Spelen in Tokio won hij drie keer goud.

Anderen genomineerden waren rolstoeltennisster Diede de Groot en de vrouwen-rolstoelbasketbalsters.

Eigenlijk zouden we deze trofee moeten opdelen in drie stukken. Jullie verdienen deze allemaal. Ik vind het een hele eer dat ik 'm mag hebben.
Jetze Plat

Tijdens het Sportgala werd ook paralympisch snowboardster Bibian Mentel geëerd. Ze won een prijs voor haar carrière. Bibian Mentel overleed op 29 maart. Daarom namen haar man en haar zoon de prijs in ontvangst.

Bibian Mentel bij Sportgala postuum geëerd met FBK-Carrièreprijs

Ook wielrenner Hennie Kuiper won een prijs voor zijn carrière. Gewichtheffer Enzo Kuworge kreeg de Young Talent Award. Dat is de prijs voor het grootste talent.