'Lewis Hamilton is nog steeds in shock'

Formule 1-coureur Lewis Hamilton is 'nog steeds in shock' na de super-spannende laatste race van het seizoen. Volgens de baas van zijn raceteam, Toto Wolff, laat Hamilton niets van zich horen, omdat hij geen woorden heeft voor wat er is gebeurd.

Laatste ronde

In de allerlaatste ronde van de laatste race van het jaar haalde Max Verstappen Hamilton in. Verstappen werd daardoor wereldkampioen in plaats van Hamilton, die voor de laatste race nog eerste stond.

Het was een bloedstollend spannend einde van het racejaar. Maar Hamilton en zijn team Mercedes vonden dat de wedstrijdleiding er op een oneerlijke manier voor had gezorgd dat Verstappen Hamilton kon inhalen.

We zijn bij Mercedes nog steeds niet bekomen van de emoties, en Lewis het meest van allemaal.
Toto Wolff, teambaas Mercedes

Voor de Grand Prix van Abu Dhabi op 12 december begon, plaatste Hamilton zijn laatste bericht op Instagram. Daarna niets meer.

Lewis heeft iedereen op Instagram ontvolgd en geen berichten meer geplaatst sinds de race

Op 15 december werd Lewis Hamilton geridderd door de Britse prins Charles, voor al zijn prestaties. Verder is hij bijna niet meer in het openbaar geweest.

'Arise, Sir Lewis': Hamilton geridderd, kort na verloren strijd om wereldtitel
Hij had de wereldtitel binnen, tot die laatste ronde. Toen werd hem in één seconde die titel ontnomen. Natuurlijk ben je dan het vertrouwen kwijt.
Toto Wolff, teambaas Mercedes

De voormalige baas van het Formule 1, Bernie Ecclestone, denkt zelfs dat Lewis Hamilton stopt met racen. Maar daar heeft Lewis zelf, of zijn team, nog niets over gezegd.

In september was Lewis nog wél veel in de publiciteit. Hij beantwoordde toen ook vragen van kinderen in het Jeugdjournaal:

Mercedes-coureur Lewis Hamilton over stroopwafels, Max en zijn liefde voor de ruimte