Nieuwswekker: Oudejaarsdag + Drukte bij vuurwerkwinkels

Goedemorgen op deze laatste dag van 2021! Heb je al een oliebol op? We beginnen met het weer op deze oudjaarsdag.

Aan het begin en het eind van de dag is het droog. Dus ook om 12 uur 's nachts. Vanmiddag kan het op sommige plekken regenen. Het wordt tussen de 12 en 15 graden.

Het weer van 31 december

Dit heb je misschien gemist:

- De wedstrijden om te bepalen welke schaatsers er naar de Olympische Spelen mogen, zijn voorbij. Bij de vrouwen mogen Irene Schouten, Antoinette de Jong, Femke Kok en Jutta Leerdam sowieso naar de Spelen. Bij de mannen zijn dat Thomas Krol, Kai Verbij, Kjeld Nuis, Patrick Roest en Jorrit Bergsma.

Thomas Krol juicht na het winnen van de 1.000 meter

- In een hotel in Diemen is een plofkraak geweest. Criminelen probeerden een geldautomaat in het hotel op te blazen. Niemand raakte gewond, maar er is wel veel schade. De gasten en werknemers van het hotel zijn naar een andere plek gebracht. Of de criminelen geld konden pakken, is nog niet duidelijk.

- Een vrouw uit de Verenigde Staten heeft zich tijdens een vlucht naar IJsland opgesloten in de wc. Ze kreeg tijdens de vlucht klachten en deed een corona-zelftest. Omdat die positief was, sloot de vrouw zich op om zo niemand anders te besmetten. Ze maakte er TikToks over en die werden miljoenen keren bekeken.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Het is Oudjaarsdag. Vuurwerk afsteken is dit jaar, net als vorig jaar, verboden. Toch zijn veel mensen het wel van plan te doen. Dat merken vuurwerkwinkels in België, waar veel Nederlanders vuurwerk komen kopen. Het is er de hele week al hartstikke druk. Wij zijn vandaag bij zo'n winkel. Vanavond hoor je er meer over in het Jeugdjournaal.

Drukte bij een vuurwerkwinkel in Baarle-Hertog

We zijn benieuwd wat jij gaat doen met Oud en Nieuw!

Wat ga jij doen met Oud en Nieuw?

Deze stelling is gesloten

En dan nog even dit:

De ouders van Jeanrocher hebben een oliebollenkraam. Rond Oud en Nieuw is het meestal superdruk, dus dan helpt Jeanrocher ze. Maar dit jaar is het juist heel rustig, en daar balen ze flink van. In deze video hoor je waarom:

Jeanrocher helpt in oliebollenkraam (maar het is niet zo druk)