Nieuwswekker: Nieuwe miljonairs + De kerstboom eruit

Goedemorgen! Je zondag begin je natuurlijk goed met deze nieuwswekker. We vertellen je wat er gaat gebeuren en wat je misschien gemist hebt. Om te beginnen: het weer.

Het weer

Het is vandaag weer warm, maar vooral behoorlijk nat. En in Zeeland kan het ook nog onweren.

NOS

Dit heb je misschien gemist:

- Een paar Nederlanders zijn vandaag voor het eerst wakker geworden als miljonair. De Postcodekanjer van 56,7 miljoen euro is gevallen in het Limburgse dorp Reuver. In dat dorp krijgt iedereen met een lot een geldprijs. De jackpot van de Staatsloterij viel in Doorn. Daar kreeg de winnaar 30 miljoen.

- Op de Zuidpool hebben veel mensen corona. Nou ja, veel? Er wonen nauwelijks mensen op Antarctica. Toch zijn op dit moment 16 van de 25 mensen in het onderzoekscentrum van de Zuidpool besmet. Ze zijn niet ernstig ziek en gaan gewoon door met hun onderzoek, maar dan wel in quarantaine.

- Gisteravond was het Nieuwjaarsconcert. De zussen Momo en Cici waren de jongste deelnemers. Ze speelden voor honderdduizenden tv-kijkers hun eigen nummer: 'Spread a little love'. In het Jeugdjournaal vertelden ze waar het lied over gaat:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Het nieuwe jaar is begonnen en bij veel mensen betekent dat ook dat de kerstboom de deur uit vliegt. De meeste mensen gooien de kerstboom weg. Walter van 11 vindt dit zonde. Daarom haalt hij, op een speciale fiets, oude kerstbomen op. Je ziet hem vanavond in het jeugdjournaal.

- De finales van het Nederlands Kampioenschap shorttrack zijn vandaag. Bij de vrouwen doet de beste shorttrackster, Suzanne Schulting, niet mee. De Olympische kampioene heeft een blessure en blijft thuis. Dit betekent wel dat andere vrouwen dus extra kans maken.

- 2021 was een fantastisch jaar voor Valentijn Verkerk, oftwel Antoon. De rapper, zanger en producer scoorde hit na hit en is voorlopig niet van plan om daarmee te stoppen. Als het aan hem ligt gaan we In 2022 gaan nog veel meer van hem horen. Noortje ging bij 'm langs met jullie vragen.

NOS

En dan nog even dit:

2022 wordt een beter jaar dan 2021. Tenminste, dat denken de meeste kinderen die meededen aan een onderzoek van het Jeugdjournaal. En dat nieuwe jaar begint goed op het strand van Scheveningen. Met een warm zonnetje duiken nog best veel mensen de zee in voor een nieuwjaarsduik.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.