Deze schaatsers mogen naar de Olympische Winterspelen

Sven Kramer, Ireen Wüst, Irene Schouten en nog 15 andere schaatsers mogen voor Nederland naar de Olympische Winterspelen. Dat heeft de Nederlandse schaatsbond net bekend gemaakt.

OKT

Vorige week was het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT). Dat is een toernooi waar schaatsers die het snelst reden, de meeste kans hadden om naar de Olympische Winterspelen te mogen. Maar de schaatsbond mocht zelf ook nog een paar schaatsers aanwijzen. En ze hebben gekozen voor Sven Kramer en Marcel Bosker. Die twee maken ook een goeie kans op een medaille, denkt de schaatsbond.

Dai Dai Ntab en Tijmen Snel zijn afgevallen. Zij zullen dus niet naar de Winterspelen in de Chinese hoofdstad Peking gaan.

Geen verrassingen

Bij de vrouwen heeft de schaatsbond niets gewijzigd. De negen vrouwen die het bij OKT het beste deden mogen naar de Winterspelen.

In totaal gaan er dus 18 Nederlandse schaatsers naar de Olympische Winterspelen. En iedereen verwacht dat zij behoorlijk wat gouden, zilveren en bronzen medailles voor Nederland kunnen winnen.

De Winterspelen zijn van vrijdag 4 februari tot en met zondag 20 februari in China.