Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wat wordt het game-nieuws van 2022?

Het nieuwe jaar is begonnen en dus blikken we de komende tijd vooruit op het nieuws van 2022. Vandaag kijken we naar wat populaire games zullen worden het komende jaar.

Dat doen we samen met game-deskundige Alicia Tai. Zij speelt veel games en schrijft er ook over. Volgens haar wordt het een goed game-jaar, want vorig jaar zijn veel spellen uitgesteld die dit jaar wel uitkomen.

Nieuwe games

Er zijn veel spellen waar gamers naar uitkijken, zoals Zelda Breath of the Wild 2. Het tweede deel van de populaire game Zelda. Ook komt er een nieuw Pokémonspel. En er komt een Zuid-Koreaanse game, DokeV, met daarin veel K-pop muziek.

Je kan monsters vangen die dan met je meegaan op avontuur, maar je ziet ook dat je aan het skydiven, fietsen, skateboarden, vissen bent. Het is bijna onwerkelijk wat er allemaal mogelijk is in die game. Een fantasie die uitkomt.

Alicia Tai

Eén probleem uit 2021 zal er ook in 2022 zijn. Er is een flink tekort aan computerchips, terwijl die belangrijk zijn om nieuwe spelcomputers te maken. Wie een spelcomputer wil kopen moet ook het komende jaar waarschijnlijk even geduld hebben.

Bekijk ook