Politicus heeft corona en mist foto met de koning

Vanaf morgen is Sigrid Kaag officieel minister van Financiën. Maar ze zal haar ministerschap vanuit huis beginnen. Ze heeft namelijk corona.

Sigrid Kaag
@SigridKaag
Ik ben positief getest op Corona. Mijn quarantaine zal dus helaas nog wat langer duren. Ik voel me verder gelukkig prima. De beëdiging tot minister van Financiën zal morgen digitaal plaatsvinden. Het is een iets andere start dan ik had gehoopt, maar ik ga vol energie aan de slag.
1 jaar geleden

Sigrid Kaag zou morgen eigenlijk op bezoek gaan bij koning Willem-Alexander. Hij zou Kaag dan officieel minister maken. Dat gebeurt nu digitaal.

Niet op de foto

De coronabesmetting betekent ook dat Kaag morgen niet op de foto kan met alle ministers en de koning. Vier jaar geleden stond ze als minister wel op die foto (tweede van links).

ANP

Kaag zat al in quarantaine, omdat iemand in haar omgeving positief testte op corona. Daardoor miste ze gisteren ook de eerste vergadering met alle nieuwe ministers. Over die vergadering hoor je meer in de video hieronder.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.