Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ege is ziek en zoekt een donor (maar dat is heel moeilijk)

Het liefst gaat Ege van 13 lekker voetballen met vrienden. Maar een maand geleden veranderde zijn leven compleet. Hij bleek ineens heel erg ziek te zijn. Ege heeft leukemie, een soort bloedkanker.

Sinds hij het weet, ligt Ege in het ziekenhuis.

Toen we het hoorden, kwam het hard aan. Alles moest binnenkomen en bezinken. Maar nu probeer ik positief te blijven, gewoon sterk te blijven.

Ege

Om beter te worden, heeft Ege een stamcellen nodig van iemand anders. Die gezonde stamcellen kunnen nieuw en gezond bloed aanmaken. Maar het is belangrijk dat de stamcellen passen bij Ege's lichaam, en dus kan niet iedereen hem zomaar stamcellen geven.

Turkse afkomst

Het is erg moeilijk om geschikte stamcellen te vinden voor Ege. Dat komt ook door zijn Turkse afkomst. Er is een tekort aan donoren die uit Turkije komen.

Ege hoopt dat meer volwassenen zich gaan opgeven als stamcel-donor, zodat alle kinderen met leukemie geholpen kunnen worden.

Het is een kleine moeite voor jou wat heel veel voor een ander kan betekenen. Je kan er iemands leven mee redden.

Ege

Leukemie een soort kanker in iemands bloed. In je bloed zitten allerlei cellen. Bij iemand met leukemie worden er geen goede, nieuwe cellen meer aangemaakt.

Meestal wordt leukemie genezen met een chemokuur. Als dat niet werkt, moet degene met leukemie gezonde stamcellen krijgen van een donor, iemand anders dus.

Als je 18 jaar of ouder bent kun je je opgeven als donor via deze link.