Nieuwswekker: Buitensporten mag langer + Hart van varken in mens geplaatst

Goedemorgen! Het is dinsdag en we hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Maar we beginnen met het weer.

Het weer

Vandaag kan het 's ochtends mistig en koud zijn. Als je naar school gaat, is handschoenen aandoen dus een goed idee. Later gaat de zon een beetje schijnen, maar het wordt niet heel warm: zo'n 2 a 3 graden.

Het weer van dinsdag 11 januari
NOS Jeugdjournaal

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

- Gisteravond zijn de Top 40 Awards uitgereikt. Dat zijn muziekprijzen die worden uitgereikt door radiozender Qmusic. Zangeres Maan was de grote winnaar: ze won de prijs voor Beste Artiest. Maan zegt dat het een heel gek jaar is geweest, maar dat ze superblij is met de muziek die ze heeft gemaakt. Ook wil ze iedereen bedanken die naar haar liedjes luistert.

- Een opvallend verhaal uit de Verenigde Staten: artsen hebben het hart van een varken in een mens geplaatst. Dat gebeurde afgelopen vrijdag. Nu hebben de artsen bekend gemaakt dat het goed lijkt te gaan met de man. Het hart werkt en ziet er normaal uit. De man had ernstige hartproblemen en zou overlijden als deze operatie niet zou gebeuren. Hij zei dat dit zijn laatste keuze was.

Hier zie je de artsen
University of Maryland School of Medicine

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Goed nieuws voor kinderen die van sporten houden: vanaf vandaag mag iedereen onder de 18 jaar weer buiten sporten tot 8 uur 's avonds. Tot nu toe mocht dat maar tot 17:00 uur. Tijdens het sporten hoef je geen afstand te houden. Ook mogen er wedstrijden worden gespeeld, maar niet tegen teams van andere clubs.

Onze stelling gaat er vandaag over. Vind jij dat het binnensporten ook weer door moet gaan?

930
Iedereen moet ook weer binnen kunnen sporten.
Eens88.5%
Oneens11.5%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

En dan nog even dit:

Denk je dat goudvissen saaie huisdieren zijn? Echt niet! Je kunt ze leren rijden. Daar zijn onderzoekers achter gekomen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.