Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Opnieuw gedoe met Djokovic, hij was besmet tijdens interview

Er lijkt maar geen einde te komen aan het gedoe rondom tennisser Novak Djokovic. De tennisser is in Australië voor een belangrijk toernooi, maar het is nog steeds onduidelijk of hij daar aan mee mag doen.

Djokovic heeft een fout gemaakt op zijn formulier om Australië in te komen. Op dat formulier zegt de tennisser dat hij de afgelopen weken niet in het buitenland is geweest. Maar dat klopt niet. De tennisser uit Servië was in december nog in Spanje.

Corona-besmetting

Ook blijkt nu dat Djokovic op 16 december corona had. Ondanks die besmetting is hij de dag erna nog op een tennisevenement met kinderen geweest. Volgens Djokovic had hij toen nog geen test-uitslag en geen klachten.

De dag daarna, toen hij wél wist dat hij besmet was, gaf hij een interview aan een journalist. Djokovic zegt dat hij de journalist niet teleur wilde stellen. Hij schrijft nu dat het interview een fout was.

Mag hij blijven?

Of al dit gedoe betekent dat Djokovic Australië uit moet, is nog even afwachten. Dat moet een minister daar bepalen.

Vorige week was er ook al gedoe met Djokovic. Hij is niet gevaccineerd tegen corona. Dat is verplicht als je Australië in wil. De tennisser zat daarom vorige week een paar dagen vast in een hotel in de Australische stad Melbourne.

Djokovic is al wel hersteld van een corona-besmetting en dacht dat dat genoeg was. De rechter gaf hem gelijk en daarom mocht Djokovic toch het land in.