Scheidsrechter fluit wedstrijd twee keer te vroeg af

Een voetbalwedstrijd duurt normaal gesproken 90 minuten, maar een scheidsrechter uit Zambia had dat niet helemaal begrepen. Hij floot twee keer het eindsignaal, terwijl het nog geen tijd was.

Het gebeurde tijdens de Africa Cup. Tunesië en Mali speelden tegen elkaar toen de scheidsrechter in de 85ste minuut floot. Mali stond toen met 1-0 voor. Er kwam protest en de scheidsrechter gaf toe dat hij fout zat.

De wedstrijd ging verder, maar 4 minuten later, in de 89ste minuut floot de scheidsrechter alweer het eindsignaal:

ESPN NL
@ESPNnl
🤯 Absurd: de scheidsrechter van Tunesië-Mali fluit tot twee keer toe vroegtijdig af… ⏱😳 #AFCON2021
4 maanden geleden

De Tunesische spelers en coach reageerden woedend. De fans van Mali vierden ondertussen al een feestje op de tribune.

Wat is de Africa Cup?

De Africa Cup is een voetbaltoernooi tussen de beste landenteams van Afrika. Deze keer is het toernooi in Kameroen. De finale is in de eerste week van februari. Senegal, Algerije, Nigeria, Kameroen en Ivoorkust zijn de favorieten voor de winst.

Er kwam nog overleg of de wedstrijd toch verder moest, maar dat gebeurde niet. Mali werd officieel uitgeroepen tot winnaar.

Verkeerd volkslied

Bij de Africa Cup ging ook iets anders niet goed. Zo werd gisteren twee keer het verkeerde volkslied ingezet. In deze tweet zie je een filmpje van het ongemakkelijke moment.

ESPN NL
@ESPNnl
Voor Mauritanië werd het verkeerde volkslied afgespeeld, daarna mochten de spelers het zonder muziek zingen. Alleen was dat niet helemaal duidelijk.
4 maanden geleden

Bekijk ook