Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Djokovic moet Australië toch verlaten

Tennisser Novak Djokovic mag niet in Australië blijven. De tennisser is daar om mee te doen aan het tennistoernooi Australian Open. Dat toernooi begint maandag, maar Djokovic is daar dus niet bij.

Djokovic is niet gevaccineerd tegen corona. En dat is verplicht als je Australië in wil. De tennisser was in december nog besmet met corona en hij dacht dat hij daarom gewoon het land in kon reizen.

Novak Djokovic is een van de beste tennissers ter wereld. Hij komt uit Servië en staat op nummer 1 op de wereldranglijst.

Later deze week kwam er nog meer opvallend nieuws over Djokovic naar buiten. Zo had hij het aanmeldformulier voor het toernooi verkeerd ingevuld. Hij had ingevuld dat hij niet in het buitenland was geweest, terwijl hij in december nog in Spanje was.

Ook was hij niet in quarantaine gegaan, terwijl hij al wist dat hij besmet was. Hij gaf toen zelfs een interview aan een journalist.

Beter voor Australië

De Australische minister moest beslissen of Djokovic mocht blijven of niet. Hij zegt dat het beter is voor de Australische samenleving als Djokovic weer naar huis gaat.

Bekijk ook