Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nederlandse skeletonster wint 2 belangrijke prijzen op 1 dag

Het is een geweldige dag voor skeletonster Kimberley Bos. Bij een wedstrijd in Zwitserland kon ze twee prijzen winnen: de wereldbeker én de Europese titel. Ze pakte ze allebei!

Eerste in klassement

Bij de wedstrijd van vandaag eindigde Kimberley Bos als tweede. Dat was meer dan genoeg om eerste te blijven in het klassement. En dus won ze de wereldbeker. Iets wat een Nederlander nooit eerder lukte.

Wat is skeleton?

Skeleton is een wintersport en lijkt een beetje op bobsleeën. De sporter glijdt op een kleine slee naar beneden, liggend op zijn of haar buik, met het gezicht naar voren. Het gaat razendsnel. Soms wel 130 kilometer per uur.

Maar bij dezelfde wedstrijd was er nog een prijs te winnen, namelijk de Europese titel. Omdat Kimberly Bos de snelste Europeaan was (de nummer 1 kwam uit Australië) werd zij Europees kampioen.

Olympische Winterspelen

Heel uitbundig zal Bos haar prijzen niet gaan vieren. Over drie weken beginnen de Olympische Winterspelen. Ook daar is ze één van de favorieten.

Bekijk ook