Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

In Valkenburg zijn restaurants open, ook al mag het niet

Cafés en restaurants in Valkenburg zijn vandaag gewoon open gegaan, ook al mag dat niet van de corona-regels. Maar ze doen het toch, uit protest tegen de lockdown.

Van 10:00 tot 16:00 konden mensen dus wat eten en drinken op het terras in de Limburgse plaats.

Eigenaren van cafés en restaurants in Valkenburg hebben extra veel pech gehad dit jaar. Door de corona-regels moesten ze de afgelopen tijd sluiten. Maar in de zomer waren ook al veel zaken dicht vanwege de overstromingen in Zuid-Limburg. Daardoor konden ze geen gasten ontvangen en dus ook niets verdienen.

De regering maakte vanavond in een persconferentie bekend dat cafés en restaurants nog langer dicht moeten blijven. De kroegbazen en restauranthouders in Valkenburg zijn daar boos over.

Begrip

Burgemeester Daan Prevoo begrijpt hoe de mensen zich voelen en gaat daarom niet ingrijpen. Ook krijgen cafés en restaurants geen waarschuwingen of boetes. Maar dan moet wel iedereen 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen, zei hij.

Bekijk ook