Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Jonah protesteert samen met andere Groningers

Groningers gaan vanavond de straat op met fakkels om te protesteren tegen problemen in het aardbevingsgebied. Mensen willen laten zien dat ze boos zijn, omdat de regering meer gas uit de grond wil halen. Eerder heeft het boren naar gas aardbevingen veroorzaakt.

Jonah van 12 loopt ook mee met de optocht. Samen met zijn broertje van 11 en hun ouders. In de video hierboven zie je hoe hij zich voorbereidt op de tocht.

Geld beloofd

De mensen die meedoen aan het protest vinden het oneerlijk dat er geld was beloofd zodat Groningers hun huis konden opknappen, terwijl er niet genoeg was voor iedereen. Het geld was binnen een dag al op, zonder dat iedereen er gebruik van had kunnen maken.

Vorige week stonden mensen lang in de rij voor het geld. Toen maakten wij deze video:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De staatssecretaris die daar over gaat heeft gisteren nog eens 250 miljoen euro beschikbaar gemaakt om slachtoffers te helpen, maar dat is voor veel inwoners niet genoeg om hun vertrouwen in de regering te verbeteren. Daarom voeren ze vandaag dus actie.

535
Heb jij weleens meegedaan aan een protest?
Ja12.7%
Nee87.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken