The Voice gestopt na beschuldigingen over seksueel gedrag

The Voice stopt na beschuldigingen over seksueel gedrag

Het talentenprogramma The Voice of Holland is voorlopig niet meer op tv te zien, dat heeft de zender RTL bekend gemaakt. Dat doen ze omdat er grote beschuldigingen zijn tegen een aantal medewerkers van het programma. Die zouden nare dingen hebben gedaan die met seks te maken hebben.

Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. Het YouTube-programma BOOS van Tim Hofman heeft slachtoffers erover gesproken.

Tim vertelt op Twitter dat ze lang en goed onderzoek hebben gedaan naar de zaak. In een persbericht van BOOS staat dat meerdere mensen van The Voice nare dingen hebben gedaan, onder andere de leider van de muziekband in het programma.

Wat hij precies heeft gedaan is niet bekend gemaakt. Wel heeft hij gezegd dat het een paar jaar geleden is gebeurd en dat hij spijt heeft. Ook stopt hij met zijn werk bij The Voice.

Ik ben mij gaan beseffen dat mijn gedrag volledig verkeerd is geweest.
pianist en bandleider van The Voice

Ook is er aangifte gedaan tegen Ali B, een van de coaches van The Voice. Hij zou seksuele dingen hebben gedaan met een kandidaat van het programma.

De politie gaat kijken of er een onderzoek komt. Ali B zegt dat de beschuldiging niet waar is.

RTL noemt de berichten in een persbericht zeer ernstig en schokkend. Daarom hebben ze besloten de uitzendingen van het nieuwe seizoen voorlopig niet uit te zenden. Ook zeggen ze dat er een onderzoek komt naar wat er is gebeurd.

BOOS

In augustus deed Tim Hofman via Instagram een oproep aan mensen die aan talentenjachten hebben meegedaan en "daar dingen meegemaakt, gezien of gehoord hebben die niet door de beugel kunnen". Hij zou toen al verhalen hebben binnengekregen van mensen die iets naars hebben meegemaakt tijdens de opnames van The Voice.

Aankomende donderdag wordt de nieuwe aflevering van BOOS uitgezonden.