Weer demonstratie tegen corona-regels

Mensen die tegen de corona-maatregelen zijn hebben vanmiddag weer actie gevoerd in Amsterdam. Vanaf verschillende plekken in de stad liepen groepen mensen naar het Museumplein.

De politie schat dat er ongeveer 15.000 demonstranten bij waren. Rond 17.00 uur waren de meeste demonstranten weer vertrokken.

Ook boeren deden mee aan de actie. Zij kwamen in de ochtend met trekkers naar het Museumplein.

NOS

De mensen demonstreren tegen de corona-maatregelen van de regering. Ze vinden die regels, zoals de QR-code en het dragen van mondkapjes, niet nodig. Ook zijn ze tegen het nemen van een corona-vaccinatie.

Deskundigen zeggen juist dat het belangrijk is dat mensen een prik krijgen. Daarmee zijn ze beter beschermd tegen het virus, waardoor ze minder snel ziek worden en er ook minder mensen naar het ziekenhuis moeten. Daardoor kunnen volgens de experts de maatregelen na een tijd weer worden afgeschaft.

Er zijn vaker demonstraties tegen de corona-regels in Amsterdam. Deze keer heeft de burgemeester van de stad het protest toegestaan. Maar de gemeente Amsterdam zegt wel dat niemand geweld mag gebruiken, anders grijpt de politie in. Eerder liepen demonstraties uit de hand.

Begin deze maand was er ook een protest. Daar maakten we deze video over.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook