Nederland wint eerste wedstrijd EK futsal

Een droomstart voor de Nederlandse mannen op het EK Futsal. In de Ziggo Dome hebben ze met 3-2 gewonnen van Oekraïne.

Spannend

Het was een spannende wedstrijd. Al in de eerste minuut kwamen de Oekraïners op voorsprong. Maar in de tweede helft begon Nederland juist weer goed. Aanvoerder Oualid Saadouni scoorde al na twee minuten na een lange trap van keeper Manuel Kuijk. Even later zette Mohammed Attaibi Nederland op een 2-1 voorsprong.

Daarna scoorde beide teams nog een keer en werd de eindstand dus 3-2.

Dit was abnormaal, superspannend en superzwaar.
aanvoerder Oualid Saadouni

Kijk hier naar de samenvatting van de wedstrijd.

Zaalvoetballers beleven in Ziggo Dome droomstart van EK

De volgende wedstrijd van Nederland is zondag. Dat wordt waarschijnlijk weer een lastig wedstrijd. Dan spelen ze tegen wereldkampioen Portugal.

Gymleraar

De keeper van Nederland, Manuel Kuijk, is niet alleen maar keeper. Hij is ook nog gymleraar en gisteren spraken we met de kinderen uit zijn klas.