Nederlandse tennissers uitgeschakeld in Australië

Botic van de Zandschulp is uitgeschakeld op het tennistoernooi Australian Open. Jammer voor Nederland, want nu zijn er geen Nederlanders meer in het toernooi in het enkelspel.

Er deden vier Nederlanders mee: Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor bij de mannen. En Arantxa Rus en Arianne Hartono bij de vrouwen. Drie waren er al uitgeschakeld en nu Van de Zandschulp dus ook.

Balen

Van de Zandschulp moest tegen de Russische toptennisser Daniil Medvedev. Hij baalt ervan dat hij heeft verloren, maar hij zegt dat het hem ook helpt om beter te worden.

Mijn doel is om meer van dit soort wedstrijden te spelen en zo toe te groeien naar het niveau van de toppers.

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp is op dit moment de beste tennisser van Nederland. Ondanks zijn verlies was hij best tevreden over hoe hij speelde.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Deze maand strijden de beste tennissers van de wereld om de eerste belangrijke tennisprijs van 2022. De Australian Open duurt twee weken, tot volgende week zondag. Het tennistoernooi is in Melbourne, een grote stad in Australië.

Bekijk ook