Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Onderzoek: Helft van de kinderen neemt waarschijnlijk geen corona-prik

De helft van de kinderen van 9, 10 en 11 jaar gaat waarschijnlijk geen corona-prik halen. Dat blijkt uit een groot onderzoek dat we hebben gedaan.

Drie van de tien kinderen willen de prik wel halen. Twee van de tien weet het nog niet.

Waarom willen ze niet?

De meeste kinderen die niet van plan zijn de prik te halen, doen dat niet omdat hun ouders het niet willen. Dat is bij vier van de tien kinderen zo.

Ook geven veel kinderen als reden dat ze toch niet zo ziek worden van corona. En een gedeelte van de kinderen is bang voor prikken.

Waarom willen anderen het wel?

De meeste kinderen die wel een vaccin tegen corona willen, doen dat om oudere mensen te beschermen. Zes van de tien kinderen vinden dat een van de belangrijkste redenen.

Een andere belangrijke reden vinden ze dat ze met de prik de verspreiding van het virus kunnen stoppen. De helft van de kinderen die 'm wil, wil 'm ook om zichzelf te beschermen tegen het virus.

Ongeveer 15% van de kinderen zegt dat ze de prik gaan nemen, omdat hun ouders dat graag willen.

Iedereen van 5 jaar en ouder kan een corona-prik halen. Daarmee zijn ze beter beschermd tegen het virus, zeggen de deskundigen.

Kinderen die voor een vaccinatie kiezen, krijgen twee prikken, net als volwassenen. Ze krijgen hetzelfde vaccin, maar er zit wat minder in.

Een corona-prik is voor niemand verplicht.

Bekijk ook