Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Profvoetballer geschorst na dodelijk auto-ongeluk

Heracles Almelo heeft voetballer Rai Vloet geschorst. Hij heeft een verkeersongeluk veroorzaakt.

Het auto-ongeluk gebeurde in november op de snelweg. Er kwam een jongetje van 4 bij om het leven. Vloet zei eerst dat niet hij achter het stuur zat maar een vriend van hem. En hij zei ook dat de auto niet te snel reed en dat hij geen alcohol had gedronken.

Niet waar

Maar het blijkt volgens het politieonderzoek anders te zitten. Vloet reed wél zelf in de auto. Hij ging meer dan 200 kilometer per uur en ramde toen een auto voor hem. Ook had hij te veel alcohol gedronken.

Heracles heeft daarom besloten dat Vloet niet meer voor de club mag voetballen.

Vloet heeft die nacht niet alleen mogelijk veel te hard gereden, maar ook te veel gedronken. Beide zijn absoluut onacceptabel.

Rob Toussaint, directeur Heracles Almelo

Rai Vloet vertelde eerst dus dat het ongeluk niet zijn schuld was. Daarom mocht hij afgelopen weekend gewoon voetballen tegen NEC.

Veel fans van Heracles waren daar boos over. De directeur van Heracles zegt nu dat als ze hadden geweten hoe het echt zat, Vloet nooit had mogen voetballen.

Vloet zei eerder deze maand dat hij het verschrikkelijk vond wat er was gebeurd.

Er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk aan het ongeluk. Ik zou heel graag willen dat ik de tijd terug kon draaien. Maar dat gaat helaas niet. Voor de familie is het het allerergste. Ik leef elke dag enorm met ze mee.

Rai Vloet

De familie van de jongen is die omgekomen, vindt het terecht dat Vloet voorlopig niet mag voetballen. Ze hopen dat hij straf krijgt, maar dat moet de rechter nog bepalen.