Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Open dag middelbare school, online of op school zelf?

Het is een belangrijke keuze als je in groep 8 zit: de middelbare school waar je volgend jaar naartoe gaat. Om kinderen te helpen kiezen hebben veel middelbare scholen een open dag. Dan kun je vast kijken hoe het eruit ziet en hoe dingen gaan.

Maar dat is lastig in corona-tijd. Veel scholen houden de open dag daarom online. En sommige scholen proberen om achtstegroepers toch langs te laten komen om te kijken.

We hebben er een stelling over. Wat vind jij?

865
Je kunt alleen een middelbare school kiezen als je er langs bent geweest.
Eens60.4%
Oneens39.6%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Op middelbare school de Lek en Linge in Culemborg hebben ze iets geregeld zodat kinderen toch op bezoek konden komen.

Elk half uur krijgen 30 kinderen een persoonlijke rondleiding op de school. Zo kunnen ze alsnog even een kijkje nemen in de klaslokalen. Verslaggever Milou ging langs bij de school. Je ziet het in de video hierboven!

Vorig jaar waren veel open dagen ook online vanwege corona. Daardoor zijn een boel kinderen die toen in groep 7 zaten en nu in groep 8 zitten nog nooit op een middelbare school geweest. Dat maakt het moeilijk om te kiezen naar welke school ze willen.

Bekijk ook