Australië geeft miljoenen uit om koala's te redden

Australië geeft miljoenen uit om koala's te redden

Samen met de kangoeroe is het de bekendste diersoort van Australië: de koala. Om te voorkomen dat de koala uitsterft, geeft de Australische regering meer dan 30 miljoen euro uit om ze te redden.

Koala-dierenartsen

Op verschillende plaatsen in het land zijn er plekken waar koala's verzorgd worden. Maar de Australische regering wil dat er meer van dit soort verzorgingscentra komen. Het geld dat ze uitgeven is bijvoorbeeld voor het opleiden van dierenartsen, zodat die leren hoe ze koala's beter kunnen behandelen.

Koala's hebben echt speciale zorg nodig.
Scott Morrison, premier Australië

Ook gaat het geld gebruikt worden om de leefgebieden van de koala's beter te beschermen tegen bosbranden. Dat zijn de eucalyptusbossen in het oosten van Australië. Die zijn belangrijk: koala's eten alleen bladeren van de eucalyptusboom.

Er leven, volgens de Australische Koala Foundation, op dit moment tussen de 300.000 en 60.000 koala's in Australië. Dat lijkt veel, maar sinds 2018 is het aantal koala's met een derde afgenomen. Met de miljoenen euro's hoopt de Australische regering dus dat er niet nog minder worden.