Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Slecht weer bij het NK Tegenwindfietsen (maar dat is de bedoeling)

Als je op de fiets naar school moet, ken je het vast wel: met tegenwind fietsen. In Zeeland doen ze het vandaag ook, maar dan voor de lol, op het NK Tegenwindfietsen.

Winderig parcours

Om 8.00 uur vanmorgen begon de wedstrijd. 300 fietsers moesten zo snel mogelijk het parcours van 8,5 kilometer op de Oosterscheldekering fietsen. Met keiharde tegenwind natuurlijk. En het regende ook nog eens.

We willen de mensen een klein beetje tegemoet komen. Met die regen zorgen we ervoor dat mensen alvast gedoucht over de finish komen.

organisatie

Vanwege het slechte weer geldt in bijna het hele land code geel. Dat is perfect voor het NK Tegenwindfietsen. En afzien geblazen voor de deelnemers. Zo ging het eraan toe:

NK Tegenwindfietsen
@NKTegenwind
Vandaag in één beeld. Het is echt een hele heftige editie. #NKTegenwindfietsen #matseditie
6 maanden geleden

En de winnaar? Dat was Jurjun bij de mannen. En Lisa bij de vrouwen. De hele top 3 zie je hieronder:

NK Tegenwindfietsen
@NKTegenwind
En nog 3 winnaars en hun fantastische tijden 💪 De Grootste Bikkels bij de dames: 🥇 Lisa Scheenaard 🥈Anneloes Hoff 🥉Dieke Hendriks #nktegenwindfietsen
6 maanden geleden
NK Tegenwindfietsen
@NKTegenwind
De winnaars. Daar staan ze. Top 3 Bikkels bij de mannen:🥇Jurjun van de Velde 🥈Max de Jong 🥉Marnix Scheele #nktegenwindfietsen
6 maanden geleden

Alle deelnemers aan het NK Tegenwindfietsen rijden op een fiets zonder versnellingen en met terugtrap-rem. Extra zwaar fietsen dus. De wedstrijd is dit jaar voor de zevende keer.

Bekijk ook