Freek Vonk gestoken door een tijgermeerval

Presentator Freek Vonk is weer aangevallen door een dier. Deze keer door een tijgermeerval in Suriname. Dat is een grote vis met stekels. Freek Vonk had de vis gevangen met een net. Toen hij het dier wilde bevrijden, werd hij gestoken.

Deze stekels zijn groot, vlijmscherp, keihard en ze zitten helaas vol met weerhaken. De stekel brak af in mijn hand. Gelukkig heeft de vis daar geen enkele last van.
Freek Vonk

Freek Vonk heeft er zelf wel last van. Op Instagram schrijft hij dat de stekel muurvast zat, en dat het al donker werd. Freek Vonk kon niet opgehaald worden uit de jungle, en moest daarom proberen te slapen met de stekel in zijn hand.

'Wonder boven wonder gelukt'

Volgens Freek Vonk is dat 'wonder boven wonder best goed gelukt'. Hij hoopt zo snel mogelijk met een vliegtuig of helikopter naar het ziekenhuis te kunnen.

Freek Vonk gestoken door een tijgermeerval

De vis is uiteindelijk teruggezet in de rivier. En volgens Freek Vonk heeft de tijgermeerval geen last van de afgebroken stekel. Hij schrijft dat er snel vanzelf een nieuwe stekel aangroeit.

Ik vind het wonderbaarlijk hoe goed het afweermechanisme van deze prachtige vissen werkt. Die stekels zitten er niet voor niets, dat heb ik nu gemerkt!
Freek Vonk