Rose heeft kanker en bedenkt nieuwe kraal voor als je weer haar krijgt

Rose heeft kanker en bedacht een nieuwe kraal voor de kanjerketting

Rose van 10 is al een tijd ernstig ziek: ze heeft kanker. Nadat de nare ziekte bij Rose werd ontdekt, moest ze vaak naar het ziekenhuis voor onderzoeken en behandelingen. Dat was een moeilijke tijd. Rose kreeg zware medicijnen, waarvan haar haar uitviel.

Als ik ging slapen, lag de volgende dag mijn hele kussen vol met mijn haar. Dat was wel echt heel heftig. Ik weet nog dat ik toen echt heel verdrietig was.
Rose

Kinderen met kanker krijgen in het ziekenhuis allemaal een kanjer-ketting. Aan zo'n ketting kunnen steeds nieuwe kralen worden toegevoegd. Zo'n nieuwe kraal krijg je als je een zware behandeling of onderzoek hebt gehad.

Eigen kraal

Inmiddels is het haar van Rose weer terug. Maar voor dat moment bestond nog geen kraal. Daar verzon Rose iets op. Ze zamelde geld in en bedacht een eigen kraal.

Ik vind 'm echt heel gaaf geworden. Het klavertjevier met lieveheersbeestje staat voor geluk. Ik hoop dat het ook geluk gaat brengen voor de kinderen die deze kraal ook aan hun ketting gaan krijgen.
Rose

Vandaag krijgen kinderen in het Prinses Maxima Centrum de kraal voor het eerst. En hoe dat ging, zie je in de video hierboven.