Zo groot is de schade door storm Eunice

Zo groot is de schade door storm Eunice

De storm in Nederland is voorbij. In twee provincies geldt nu nog wel code geel. Er zijn gisteren zeker 4 mensen om het leven gekomen toen bomen omver werden geblazen.

De provincies waar nu nog code geel van kracht is, zijn Zuid-Holland en Zeeland. Hier moet je dus nog wel oppassen voor harde wind.

Schade

Op veel plekken in Nederland is er schade door de storm. Gisteren moesten al meerdere mensen in bijvoorbeeld Den haag en Amsterdam hun huizen verlaten. Ook in het Groningse Appingedam zijn vannacht nog 18 huizen ontruimd. Hier waren de daken afgewaaid.

Stormschade in Tilburg
Een omgevallen boom door storm Eunice in het centrum van Amsterdam.
In Zeeland beschadigde een boom de bovenleiding
Een omvallende boom In Best beschadigde een waterleiding en een huis

Storm Eunice was één van de zwaarste stormen in 100 jaar. Er waren wel windstoten van meer dan 140 kilometer per uur. Hierdoor is er ook veel schade aan het spoor. Er liggen bomen en takken op, waardoor er vanochtend nog geen treinen rijden. Vanmiddag gaan de treinen waarschijnlijk weer rijden.

Bos

Het is nog te gevaarlijk om naar het bos te gaan. Dat zegt Staatsbosbeheer. Zij roepen mensen dan ook op om geen dagje uit in het bos te hebben. Ze zijn bang dat er nog veel takken van bomen kunnen vallen. Boswachters zijn vandaag bezig met het opruimen van omgevallen bomen.

Ook veel kinderen hadden last van de storm. Wij zijn benieuwd hoe jij de storm hebt meegemaakt.

Wat merk jij van de storm?

Deze stelling is gesloten