Gijzeling in Amsterdam voorbij, alleen verdachte raakt gewond

Gijzeling in Amsterdam voorbij, alleen verdachte raakt gewond

Een man heeft gisteravond urenlang iemand vastgehouden in een winkel in Amsterdam. Dat wordt ook wel een gijzeling genoemd. Uiteindelijk loopt het goed af. Alleen de verdachte raakt gewond.

Wat is er gebeurd?

Het begon rond 17.30 uur. Een man gaat naar binnen bij een grote Apple-winkel. Hij heeft wapens bij zich en schiet daar ook mee. Hij raakt gelukkig niemand.

Al snel staat er veel politie bij de winkel. Met helikopters en speciale agenten houden ze het plein in de gaten.

De meeste mensen die binnen zijn, kunnen het gebouw veilig verlaten. Anderen verstoppen zich. Eén persoon wordt door de verdachte vastgehouden.

Urenlang wordt diegene gegijzeld. De verdachte wil voor 200 miljoen euro aan crypto-munten. Dat is digitaal geld. Hij zegt dat hij de man anders niet laat gaan.

Aangereden

Rond 22.30 uur vraagt verdachte een flesje water. Als dat gebracht wordt door een robot, rent de man die wordt vastgehouden snel naar buiten. De verdachte gaat erachteraan, maar dan wordt hij expres door de politie aangereden.

De verdachte is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De persoon die werd vastgehouden en de andere mensen die in de winkel waren, zijn weer veilig.

Wil jij reageren op het nieuws over de gijzeling in Amsterdam?

Deze stelling is gesloten