Vredesoverleg tussen Rusland en Oekraïne

Oekraïne en Rusland praten over vrede, maar vechten door

De onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne zijn begonnen. In de plaats Gomel, dat is in Belarus, praten mensen van de regeringen van de twee landen nu met elkaar. Oekraïne wil dat Rusland meteen stopt met vechten en dat de Russische militairen weggaan uit Oekraïne. Wat Rusland wil, heeft het land nog niet gezegd.

Belarus belooft dat de mensen van de regeringen niets zal overkomen terwijl ze in Belarus zijn. Dat zie je in de video hieronder.

Oekraïne en Rusland praten nu over vrede

De Oekraïners landden vanochtend in Belarus met een helikopter. De Russen waren er al eerder.

Toch een ontmoeting

Eerst wilde Oekraïne niet in Belarus afspreken om te praten, omdat dat land bevriend is met Rusland. Het Russische leger is ook via Belarus Oekraïne binnengevallen. Maar president Zelensky van Oekraïne heeft nu toch gezegd dat ze willen praten in het grensgebied tussen Belarus, Oekraïne en Rusland.

Dit is de zaal waar de gesprekken gevoerd worden

De kans dat er een wapenstilstand komt, is nog heel klein. Terwijl de landen praten over vrede, vechten de legers door. In de twee grootste steden van Oekraïne, Kiev en Charkov, worden explosies gemeld.

Vervelend nieuws

Het nieuws over de uit Oekraïne kan soms erg naar zijn. Hieronder lees je wat je kunt doen als er zulk vervelend nieuws is.