Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wow! Ruimte-puin botst op de maan

Je kan er niks van zien, maar toch is het echt gebeurt. Een deel van een raket is vandaag gebotst op de achterkant van de maan.

Het gaat waarschijnlijk om een stuk van een Chinese raket. Volgens ruimtevaart-organisatie NASA is de raket met een snelheid van zo'n 9300 kilometer per uur ingeslagen.

Als een raket, met spullen of mensen aan boord, de ruimte ingaat valt het grootste deel van de raket meestal terug. Het verbrandt dan in de dampkring. Maar het bovenste deel van de raket kan soms heel lang in de ruimte blijven rondzwerven.

Het is de laatste jaren steeds populairder om de ruimte in te gaan. Zo nemen bijvoorbeeld toeristische ruimte-reizen toe. Dit klinkt misschien wel cool, maar heeft volgens ruimte-onderzoekers ook nadelen.

Hoe meer we de ruimte inreizen en satellieten lanceren, hoe meer rommel we ook de ruimte insturen.

Sebastiaan de Vet

De inslag van de raket ging dan wel met een harde snelheid, maar gevaarlijk is het niet. Hier op aarde merken we er zelfs helemaal niks van.

Bekijk ook