Wat moet je doen als je bang bent door de oorlog?

Wat moet je doen als je bang bent door de oorlog?

Het gaat de laatste tijd veel over de oorlog in Oekraïne. En dat is niet altijd fijn om te zien en te horen. We kregen er een vraag over binnen.

Wat moet je doen als je bang bent voor de oorlog tussen Oekraïne en Rusland?
Animallover

We hebben het voor je op een rijtje gezet. Want het is helemaal niet gek als je bang wordt van het nieuws uit Oekraïne. Hieronder kun je de tips lezen:

  1. Je bent niet de enige Het is belangrijk om te weten dat je niet de enige bent die zich vervelend voelt. Het zijn hele normale gedachten en gevoelens. En iedereen gaat daar anders mee om. De een is verdrietig en even daarna weer blij, de ander gaat armbandjes maken om te helpen. Alles is oké.
  2. Praat erover Als je iets naars ziet, betrek je ouders of je juf of meester er dan bij. Praat er met hen over. Ook al weet je niet precies hoe je je gevoel moet verwoorden. Ga ook niet zelf informatie opzoeken, maar vraag het aan je ouders. Een tip kan ook zijn om al je vragen op te schrijven en 's avonds met je ouders te bespreken.
  3. Doe iets leuks Probeer niet alleen maar nieuws te kijken en op te zoeken. Doe ook juist dingen die je leuk vindt en waar je van tot rust komt. Dat is voor iedereen anders, zoals een boek lezen, TikTokken, buiten spelen, enzovoorts.

Hieronder vind je nog meer tips als je vervelend nieuws ziet of hoort.