Suzan & Freek zijn de nieuwe Ambassadeurs van de Vrijheid

Het is feest, want na twee jaar worden de Bevrijdingsfestivals op 5 mei weer gevierd met publiek. Er zijn dan veertien festivals door heel het land met verschillende bekende artiesten. De festivals zijn bijna allemaal gratis.

Dit jaar staan de Bevrijdingsfestivals ook in het teken van de oorlog in Oekraïne. Bij de festivals is daar extra aandacht voor.

Suzan & Freek

De Bevrijdingsfestivals hebben ieder jaar meerdere Ambassadeurs voor de Vrijheid. Zij gaan dan met een helikopter naar verschillende plekken toe om op te treden.

Dit jaar zijn de ambassadeurs Suzan & Freek, Duncan Laurence, Donnie en Fresku. Suzan & Freek hebben allebei van hun familie verhalen gehoord over de oorlog.

Ik weet van mijn oma dat ze onderduikers hadden op de boerderij en in een bunker. We hebben de oorlogsverhalen beiden meekregen en zijn ons ervan bewust hoe belangrijk 5 mei is.
Suzan

Rapper Donnie gaat niet alleen optreden, maar ook koken. Hij heeft daar een grote passie voor. Dit gaat hij samen met mensen doen die een bijzonder verhaal hebben.

Heb voor iedereen respect en voel je niet beter dan een ander.
Donnie