Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wüst en Kramer nemen afscheid van het schaatsen

Jarenlang wonnen ze medaille na medaille: Ireen Wüst en Sven Kramer. Maar ze stoppen ermee. In een vol schaatsstadion in Heerenveen namen ze vandaag samen afscheid.

Wüst en Kramer gaan de geschiedenis in als twee van de beste Nederlandse sporters ooit. En ook twee van de beste schaatsers ter wereld ooit. Bij elkaar opgeteld hebben ze meer dan 400 (!) internationale medailles gewonnen.

De prijzenkast van Ireen Wüst en Sven Kramer
NOS Jeugdjournaal

Ireen Wüst kon vandaag nog een medaille toevoegen aan haar prijzenkast. Dat lukte niet. Bij de wereldbeker in Heerenveen werd ze vierde op de 1500 meter.

Het was ook meteen de laatste rit van Ireen Wüst haar schaatscarrière. Ze werd 4de op de 1500 meter, maar dat maakte haar niets uit.

Ik heb er elke seconde van genoten.

Ireen Wüst

Sven Kramer reed zijn laatste rit een paar weken geleden, tijdens de Olympische Winterspelen. Maar ook hij was vandaag in het schaatsstadion in Heerenveen. Hij was erg onder de indruk van het afscheid.

Het heeft elke verwachting overtroffen, daar ben ik heel dankbaar voor!

Sven Kramer

Sven en Ireen zijn dus flink in het zonnetje gezet. In de video hierboven zie je hoe dat gaat.

Stelling

Onze stelling van de dag gaat over sporters die afscheid nemen. Reageren maar!

590
Succesvolle sporters verdienen een groot afscheid.
Eens84%
Oneens16%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken