Formule 1 van start: dit zijn de grootste kanshebbers

Formule 1 van start: dit zijn de grootste kanshebbers

Lichten uit en gas geven maar! De Formule 1 gaat weer van start. Dit weekend is de eerste van 23 races. Vandaag was de kwalificatie en morgen is de race op het circuit in Bahrein.

Bij alle races zijn er punten te winnen. Degene die aan het eind van het seizoen de meeste punten heeft, mag zich wereldkampioen noemen. Max Verstappen werd dat dus vorig jaar. Wie zijn dit jaar favoriet voor de titel?

1. Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen gaat proberen zijn titel te verdedigen. En volgens race-kenners maakt hij een goede kans. Zijn team Red Bull lijkt opnieuw een snelle auto gebouwd te hebben. En hij weet inmiddels hoe winnen voelt.

2. Lewis Hamilton

Lewis Hamilton in Bahrain

De kans is groot dat ook Lewis Hamilton zich weer met het wereldkampioenschap gaat bemoeien. Vorig jaar werd Hamilton tweede, vlak achter Verstappen. Zijn team Mercedes lijkt nog wel wat problemen te hebben met de nieuwe auto. Als Hamilton flink gas geeft, schudt zijn auto hem helemaal door elkaar. Dat zullen ze zo snel mogelijk willen oplossen.

3. George Russell

George Russell, de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes

George Russell is de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton en rijdt dus in dezelfde soort auto. Bij zijn vorige team liet hij al zien snel te zijn. Maar of de 24-jarige racer nu al mee kan doen voor het kampioenschap, is nog even afwachten.

4. Charles Leclerc

Ferrari-coureur Charles Leclerc

Kan Charles Leclerc dit jaar verrassen? Bij zijn team Ferrari hopen ze van wel. De laatste jaren had dat team niet zo'n snelle auto, maar dit jaar lijkt dat anders te zijn. Dat zou beteken dat Leclerc goede kans maakt op race-overwinningen en misschien wel de WK-titel.

5. Carlos Sainz

Als Leclerc snel is, dan geldt dat waarschijnlijk ook voor zijn teamgenoot Carlos Sainz. Zij rijden namelijk allebei in hetzelfde type Ferrari-auto. Een paar jaar geleden zat Sainz bij Verstappen in het team. Kan hij het zijn oud-teamgenoot moeilijk maken?

6. De rest

In totaal zijn er 22 rijders die allemaal hopen op podiumplaatsen en overwinningen. Wordt dit bijvoorbeeld het jaar van Verstappens teamgenoot Sergio Pérez? En wat kan Valtteri Bottas nu hij in een andere auto zit? Na de race van dit weekend zullen veel dingen al snel duidelijk worden.

Wat denk jij dat er wereldkampioen wordt dit jaar? Laat het ons weten!

Wie wordt er wereldkampioen in de Formule 1?

13.588 stemmen

Deze stelling is gesloten

81% 11.032 stemmen

8% 1.121 stemmen

0% 124 stemmen

4% 640 stemmen

0% 102 stemmen

4% 569 stemmen