Nieuwswekker: Boten in brand + Femke Bol wint zilver

Goedemorgen op deze zondag! Vandaag is de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen. En atlete Femke Bol heeft een zilveren medaille gewonnen. Hieronder lees je er meer over, maar we beginnen deze Nieuwswekker natuurlijk met...

Het weer

Het wordt een minder zonnige dag dan gisteren, want er zijn veel wolken. In het zuiden van het land kan het regenen en op sommige plekken valt wat natte sneeuw. Het wordt zo'n 9 tot 12 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- In een jachthaven in Harderwijk heeft vannacht een grote brand gewoed. Ongeveer tien boten op de werf vatte vlam. De brandweer zette drie blusvoertuigen en een hoogwerker in om het vuur te bestrijden. Vanmorgen rond half zeven was de brand onder controle.

- Het gevecht tussen kickboksers Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek is na twee van de drie rondes gestaakt. De wedstijd moest worden gestopt vanwege rellen op de tribune. Fans gooiden met stoelen naar elkaar. Kickbockser Wrzosek probeerde de rellen te stoppen. Maar omdat dat niet hielp, werd de wedstrijd dus gestaakt.

- Femke Bol heeft bij de wereldkampioenschappen indoor atletiek zilver gewonnen op de 400 meter. Shaunae Miller-Uibo van de Bahama's won goud en de Jamaicaanse Stephenie Ann McPherson werd derde.

Tijdens de halve finale van vrijdag viel Femke Bol over de finish. Ze voelde gelukkig niet veel van de val en kon dus gewoon meedoen aan de finale. Hieronder zie het moment.

Femke Bol valt over de finish

Dit gaat er vandaag gebeuren:

- Kinderen die voor de oorlog in Oekraïense zijn gevlucht proberen in Nederland hun leven op te pakken met school en sport. Ook de 12-jarige Olesia. Ze doet aan ritmisch gym en is daar heel heel goed in. Bij de lokale turnvereniging in Arnhem helpen ze haar om op niveau te blijven. Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal.

- Vandaag is de allereerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen. De race wordt gereden in Bahrein. Charles Leclerc van Ferrari was tijdens de kwalificatie het snelste en mag daarom vanaf de eerste plek starten. Max Verstappen start vanaf de tweede plek. Veel kinderen denken dat Verstappen opnieuw een goede kans maakt om wereldkampioen te worden, maar hij heeft dit jaar ook veel concurrentie.

Formule 1 van start: dit zijn de grootste kanshebbers

- Everon Jackson Hooi speelt al 17 jaar in de Goede Tijden Slechte Tijden. Maar veel kinderen kennen hem vooral als mol in het populaire programma Wie is de Mol?. Annabelle ging bij de acteur langs en nam jullie vragen mee. Je ziet het interview vanavond in het Jeugdjournaal.

Negen maanden lang mocht Everon tegen niemand zeggen dat hij de mol was. Hij was blij toen hij van dat geheim af was.

Geheimen bewaren is moeilijk.

11.988 stemmen

Deze stelling is gesloten

55% 6.597 stemmen

44% 5.391 stemmen

En dan nog even dit:

Een kokkel, mosselen en de grote zandschelp. Het zijn allemaal schelpen die je kan vinden aan de Nederlandse kust en gisteren werden ze geteld. Het was namelijk de eerste schelpenteldag.

'Kijk, een mossel': schelpen zoeken tijdens eerste schelpenteldag