Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bram bouwde de pannenkoekenmachine van Buurman en Buurman na

Werken de uitvindingen van Buurman en Buurman ook in het echt? Dat vroeg journalist en YouTuber Bram van Dijk zich af. En er is natuurlijk maar één manier om daar achter te komen: de uitvindingen zelf bouwen.

Dan zie je die bijzondere uitvindingen langskomen en dan denk je: kan dat nou ook in het echt?

Bram van Dijk

Dat bouwen doet hij samen met zijn vader Kees. Hun eerste project werd deze pannenkoekenmachine:

Aflevering van Buurman en Buurman: Pannenkoeken

Buurman en Buurman is een animatie-serie uit Tsjechië. De serie begon meer dan 50 jaar geleden en is nog steeds te zien op televisie.

Het gaat over twee onhandige buren die allerlei problemen in hun huis tegenkomen en veroorzaken. Om de problemen op te lossen bedenken ze allerlei gekke uitvindingen.

De machine van Buurman en Buurman werkt op een nogal bijzondere manier. Zo wordt de pannenkoek van de ene naar de andere pan geflipt en wordt 'ie uiteindelijk met een hamer gelanceerd.

Dat moesten Bram en zijn vader dus allemaal namaken. Al werkte niet alles meteen helemaal zoals het hoort. Net zoals bij Buurman en Buurman eigenlijk.

Het is toch een geweldige uitdaging om zoiets na te bouwen.

Kees van Dijk

Uiteindelijk lukte het dus wel! Wil je zien hoe Bram en zijn vader de pannenkoeken-machine precies maakten (en het misschien zelf ook proberen)? Kijk dan hun eigen video hieronder:

De eerste aflevering van Voor Mekaar