Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Uitgezocht: Waarom niemand roddelen leuk vindt, maar iedereen het tóch doet

Praat jij weleens over iemand anders zonder dat die persoon erbij is? Grote kans van wel, want uit onderzoek van het Jeugdjournaal blijkt dat 9 van de 10 kinderen ermee te maken krijgt. Maar waarom roddelen mensen eigenlijk? Dat heeft Lucas voor je uitgezocht. Je ziet het in de video hierboven!

Over de hele wereld wordt er ook veel geroddeld over bekende mensen. Ook hier in Nederland gebeurt dat in tijdschriften, op televisie en via juice-kanalen. Dat zijn kanalen op YouTube of Instagram waar alleen maar over andere mensen gepraat wordt. De kanalen Roddelpraat, Life of Yvonne en Fawrynotsawry zijn het afgelopen jaar steeds groter geworden in Nederland.

Uit onderzoek blijkt dat roddelen mensen een lekker gevoel geeft. Het doet iets in onze hersenen. Als wij praten over iemand anders, dan maakt ons brein een stofje aan dat je gelukkig maakt: endorfine.

Met roddelen checken ook of iemand geheimen kan bewaren en dus of we elkaar kunnen vertrouwen.

Terence Dores Cruz, onderzoeker

Wist je dat onze presentator Lucas ook weleens in een roddelblad heeft gestaan? Met welke roddel dat was, hoor je ook in de video helemaal bovenaan.

834
Het is verkeerd om te roddelen.
Eens66.5%
Oneens33.5%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook