NOS

Nieuwswekker: Oranje wint + Encanto kan winnen

Goeiemorgen! Ga jij wat leuks doen op deze zondag? Je begint iedereen je dag in ieder geval goed met het lezen van de Nieuwswekker. We beginnen natuurlijk weer met...

Het weer

In de ochtend kan het op sommige plekken mistig zijn. Daarna wordt het iets kouder en bewolkter dan de afgelopen dagen, maar nog steeds behoorlijk lekker. Het wordt zo'n 12 tot 17 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- Ze zomertijd is ingegaan. Om 2 uur 's nachts ging de klok een uur vooruit en werd het meteen 3 uur. Daardoor is het in de ochtend langer donker, en blijft het 's avonds langer licht.

- Het Nederlands elftal heeft een oefenwedstrijd met 4-2 van Denemarken gewonnen. Volgens liefhebbers was het een groot voetbalfeest.

Tijdens de wedstrijd in Amsterdam stond Christian Eriksen ook weer op het veld. Hij kreeg vorig jaar een hartstilstand. De Deense voetballer scoorde meteen. Het gebeurt niet vaak dat het publiek zo hard applaudisseert voor een tegenstander. Bekijk hier de samenvatting:

Bekijk hier de samenvatting van Nederland-Denemarken

Dit gaat er vandaag gebeuren:

- Vannacht worden de Oscars uitgereikt. Encanto heeft de afgelopen maanden al heel veel prijzen gewonnen, maar wint de film ook de bekendste filmprijs van de wereld? Tijdens de uitreiking zal de cast ook optreden om We Don't Talk About Bruno te zingen.

- De Formule 1 racet vandaag in Saudi-Arabië. Max Verstappen start vanaf de vierde positie. Het is belangrijk dat hij vandaag veel punten pakt in de strijd om het kampioenschap. Vorige week viel hij namelijk uit door technische problemen.

- In Utrecht wordt dit weekend voor de tiende keer de Nederlandse Comic Con georganiseerd. Dat is een evenement voor fans van superhelden, stripboeken, anime, fantasy en games. Je ziet er vanavond meer over in het Jeugdjournaal.

Veel mensen komen verkleed naar het evenement

Wat vind jij eigenlijk van zo'n groot verkleedfeest? Reageer op de stelling:

Je bent nooit te oud om je te verkleden.

13.839 stemmen

Deze stelling is gesloten

83% 11.521 stemmen

16% 2.318 stemmen

En dan nog even dit:

Hoe vind jij het om op de schoolfoto te gaan? Op de meeste scholen is er ieder jaar zo'n foto-moment. Ook op de Sugar Grove-school in de Verenigde Staten. Alleen ging het daar niet helemaal goed.

Oeps: Schoolfoto's helemaal mislukt door greenscreen